Üdvözöllek az  Agyturbó KLUBBAN!

Azonnal alkalmazható, az agyunkat építő agytréning feladatokat, érdekes újdonságokat, recepteket és játékokat osztunk meg veled. Kedvezményeinket, kuponjainkat is az Agyturbó KLUB feliratkozói számára tesszük elérhetővé.

Köszönöm, hogy részese szeretnél lenni az Agyturbó KLUB-nak és aktívan szeretnél tenni a saját, vagy szeretted agyi fejlődéséért. Agyunk az egyik legfontosabb szervünk. Természetesnek vesszük, hogy kiszolgál minket, ahogy testünk minden jól működő része. De ahogy a szívünk nélkül, az agyunk nélkül sem tudnánk élni. Ezért nagyon fontos törődni vele.

Nagy Kata vagyok. Örülök, hogy ránk találtál. Remélem, hogy kapcsolatban maradunk és személyesen is tudunk találkozni egyszer. Zalaegerszeg mellett élek és a három gyönyörű gyerekünk közül a kicsi komoly tanulási gondokkal küzd. „Mi lesz vele ha felnő?” Ez a kérdés az, ami nem hagyott nyugodni minket. Olvasd el mi motivált az Agyturbó Zalaegerszeg létrehozására ITT, ha Te is aggódsz mi lesz a gyerekeddel ha tanulási nehézsége van, ha ADHD-s, ha autisztikus spektrumzavarral küzd, ha tehetséges de félted az elvárások miatt ránehezedő tehertől, ha aggódsz, hogy a kor előrehaladtával szembesülhetsz a demenciával, vagy idősödő szüleidet félted, vagy egyszerűen szeretnéd megtudni hogyan lehet legtöbbet kihozni az agyból.

Nagy Kata, az Agyturbó Zala egyik alapítója.

Első alkalommal szeretném ajánlani a következőket:

  • Könyv, ami reményt ad ha úgy érzed, hogy más vagy valamiért, ami rajtad kívül áll. Segít másképpen látni azt, hogy mire képes az agyunk, szemben a korlátozó elképzelésekkel a tanulási nehézségekkel, memóriaproblémmákkal és más az agy működésével kapcsolatban. Érdekes, letehetetlen és reményt adó. Ez a könyv indított el minket abban, hogy ne higgyünk el mindent: Norman Doidge: A változó agy – Elképesztő történetek az agykutatás élvonalából
  • Olvasd el cikkünket arról, hogyan tudsz a mindennapokban tenni az agyad fejlesztéséért: Agytréninggyakorlatok a mindennapokban
  • Tedd próbára az agyad: A figyelempróblémák szembetűnőek manapság. Próbáld ki ezzel a mókás gyakorlattal mennyire tudsz koncentrálni. Egyben, fejleszted is magadat ezen a téren.

Ez a feladat a az agyad feldolgozási sebességét fejleszti még. Erősíti a figyelmet, a munkamemóriát és a vizuális feldolgozást. Próbáld ki. Akik megcsinálták, konkrétan érezték, ahogyan az AGYUK DOLGOZIK. Ha ezt a gyakorlatot megfelelő intenzitással és gyakorisággal végezzük, akkor új idegpálya kapcsolatokat építünk ki az agyunkban. Tényleg okosabb leszel tőle.

1. Balról jobbra, fentről lefelé mondd végig a merre mutatnak a nyilak a saját szemszögedből nézve. (bal, jobb, fel, le) Mérd az időt, ami alatt végigmondod. 30 másodperc alatt próbáld meg elmondani hiba nélkül. Addig gyakorold, amíg 15 mp alatt teljesíted.
2. Most próbáld meg úgy elmondani mintha a papírból kifele nézve látnád a nyilakat. Nehezebb, ugye? A nézőpontodat megváltoztattad és egy újabb mentális kihívás elé állítottad az agyad. Agyunk gyorsan alkalmazkodik és felnő a feladathoz idővel. Így ne aggódj ha elsőre nem megy gyorsan.
3. Most mondd végig a nyilak színét 30 mp alatt. Próbáld meg ugyanezt 15 mp alatt hibázás nélkül. Ez nem annyira nehéz, kivéve ha színvak vagy. Akkor nehéz.
4. Most jön csak a java. Ezúttal az első feladatot úgy csináld végig, hogy miközben mondod merre mutat a nyíl az ujjaddal mutass az ellenkező irányba. (“le [mutass felfelé], bal [mutass jobbra], fel [mutass lefelé]…”). A megosztott figyelmedet teszed próbára ezzel.
Ha ez már jól megy, akkor megcsinálhatod fordítva is. Mutass az ujjaddal arra amerre a nyíl mutat és mondd az ellenkező irányt, de csak akkor ha zöld a nyíl, pl. Aztán váltogasd, hogy melyik színnél végzed így a feladatot. Mérd az idődet és addig csináld, amíg gördülékenyen, könnyedén megy. Nem csak az egyszerűek lesznek könnyen és gyorsan elvégezhetőek majd, hanem ha új variációkat találsz ki azok is. Ennek az az oka, hogy az agyad új kapcsolatokat épít, hogy alkalmazkozdjon a feladathoz.

Remélem tetszettek. Csatlakozz hozzánk a Facebookon is, ahol naponta osztunk meg érdekességeket, interjúkat szakértőkkel.

Keress minket ha kérdésed van, igazi emberek vagyunk, igazi történetekkel, problémákkal és sikerekkel.

Ha kíváncsi vagy mi lehet a tanulási nehézségek, memóriaproblémák, vagy más vélhetően agyi problémák hátterében, várunk Gibson-tesztre. Jelentkezz a lenti gombra kattintva.

Felmérjük a tanulási zavarok valódi okát és személyre szabott BrainRx programot alakítunk ki problémájára

Ingyenes konzultáció

Email

info@agyturbo.hu

Helyszín

8900, Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 12.

Hétfő - Péntek

09.00 - 19.00

Szombat

09.00 - 15.00