A nyár pihenésre való, vagy fontos a tanulás nyáron is?

Nagy dilemma szülőként, hogy tanuljanak e a gyerekek nyáron, vagy egyáltalán ne. Elfáradnak az iskolai év végére, hagyni kell őket pihenni. De a pihenés mit is jelentsen nekik? Ebben a cikkünkben írtunk róla, hogy a nyári szünetben valóban romlanak e a tanulási képességek. Eláruljuk, igen, romlanak. Különösen akkor ha egy gyerek tanulási nehézségekkel küzd. Mi a teendő ilyenkor? Hagyjuk őket pihenni, kicsit, vagy nagyon unatkozni, mert akkor magától kitalál valamit. Engedjünk több képernyő előtti időt? Vagy szigorúan minden nap ismételjük át az előző éves tananyagot délutánonként?

A pihenés nagyon fontos, mert ilyenkor leülepszik a tudás. Mentálisan is nagy jelentősége van, hogy mentesülnek a gyerekek az év közbeni stressz alól és olyan dolgokkal foglalkozhatnak, amit szeretnek. A pihenés akkor értékes, ha a napok nem folynak szét, hanem van egy keret ilyenkor a nyári szünet alatt is. Így a napi rutinba beilleszthető a tanulásra, gyakorlásra szánt idő is. Ha a tanulást észrevétlenül szőjük be a hétköznapokba, vagy az érdeklődésének megfelelő eszközöket, témákat választunk akkor nem lesz fárasztó.

Szünidő tervező és napi rutin

A nyári szünet alatt is szükség van rá, hogy legyen egy napirend. Mindenkinek könnyebb így.

  • Nem emészt fel energiákat az, hogy kitaláljuk mi lesz a program.
  • Nem kell veszekedni azért, hogy el legyenek végezve a családi feladatok.
  • Várakozást és motivációt jelent ha előre tudják a gyerekek a programokat.
  • Akik figyelemproblémával küzdenek, azoknak könnyebben átláthatóan struktúrált a nap. Így elkerülhetők a felesleges napi harcok.
  • Tartalmasabban, fókuszáltabban, gazdagabban telik el a nyári szünet.

Készítettünk nektek egy nyári időbeosztás tervezőt, ami segít egyensúlyban tartani a pihenési, a tanulási és a családi feladatokra szánt időt.

Szünidei tervező, nyári időbeosztás tervező

Szeretettel adjuk át a nyári időbeosztás tervezőt, amelyben összesen 6 táblázatot találtok. 3 előre megírt táblázat van, hogy ötletet adjunk. A három üres táblázat pedig arra való, hogy saját magatok tudjátok kialakítani a nektek legkényelmesebb időbeosztást.

Nyomtassátok ki ahányszor módosítanátok rajta és írjátok meg együtt a gyerekekkel. Így ők is részesei lesznek a tervezésnek és szívesebben vesznek részt a megvalósításban.

Rögzítsétek a hűtőre, vagy parafa táblára, hogy szem előtt legyen mindig.

Nagyon fontos, hogy a nyári szünetben is szánjunk időt az agyunk tréningezésére, mert mire elkezdődik az iskola a gyerekek nagyon sokat felejtenek. Különösen azok, akiknek vannak tanulási nehézségeik, vagy figyelemproblémájuk. Ha szeretnétek megtudni mi okozza a tanulási vagy figyelemproblémák okát, akkor használd ki, hogy most 2024, egész júliusban 50% nyári kedvezménnyel végezhetitek el kognitív tesztünket Zalaegerszegen, amely egy nemzetközileg elismert teszt.

A teszt kimutatja mi okozza az agyban a tanulási, figyelem, vagy memória problémákat. Itt olvashatsz a Gibson tesztről bővebben.

Intenzív nyári programjaink rengeteget segítenek a gyenge agyi területek megerősítésében. Szórakoztató, játékos feladatokkal egy hónap alatt érezhető eredményeket garantálunk, hogy könnyebb legyen az iskolakezdés. Hiszünk benne, hogy az agy átalakítható, mert rugalmas. Csak tudni kell a megfelelő módszert. Zala megyében, Zalaegerszegen találkozhatsz az Agyturbó Zalánál a BrainRx amerikai agytréning programmal. Izgalommal várjuk a találkozást! Keress minket bizalommal. Szakképzett trénereink segítenek felejthetetlenné tenni a nyarat és életre szóló változást hozni ha figyelemproblémával, vagy tanulási nehézséggel küzdesz, vagy akár ha szeretnéd kihozni magadból a maximumot diákként, vagy felnőttként.

Tel.: +36707010648, vagy info@agyturbo.hu