Diszlexia

Célzott, intenzív agytréninggel a diszlexia hatékonyan fejleszthető. Leteszteljük az okot. Jelentkezzen figyelemzavar és kognitív képesség tesztünkre. Kérjen 15 perces, ingyenes konzultációt.

Diszlexia és nyelvtanulás

A diszlexia és a nyelvtanulás azonos kognitív folyamatokat igényel. Akiknek diszlexiájuk van, nehézségekkel járhat a nyelvtanulás. Jelentkezzen kognitív képesség tesztünkre. Hívjon a 15 perces, ingyenes konzultációért.

Ha a következőkkel szembesült gyermekénél olvasson tovább:

 • Olvasási nehézségek, tanulási zavarok.
 • Nem érti az olvasott szöveget.
 • Összekeveri a betűket.
 • Akadozva olvas hangosan.
 • Sokszor visszakérdez.
 • Nem tudja teljesíteni emiatt a feladatokat.
 • Nehézséget okoz az idegen nyelvek tanulása.

Tudja meg mi lehet a fenti tünetek oka! Kognitív képességteszt gyerekeknek és felnőtteknek Zalaegerszegen.

Nagy Kata, az Agyturbó Zala egyik alapítója.

Mik a diszlexia és a szövegértési problémák lehetséges okai?

A diszlexia gyakori az olvasási nehézségekkel küzdő emberek körében. A diszlexia tünetei a lassú, nehézkes, akadozó olvasás, a rossz szövegértés. 

A diszlexia részképesség zavar.  A tanulási nehézségek közül a számokkal összefüggő problémákat a diszkalkulia, az írással, betűkkel összefüggő problémákat a diszgráfia tudományos kifejezések gyűjtőfogalma fejezi ki.

Amikor olvasunk agyunk számos területét aktiváljuk. Ha nehézségeink vannak az olvasás, szövegértés terén ennek bizonyos kognitív képességeink alulműködése lehet az oka. Ezek lehetnek:

 • a figyelem, az információfeldolgozás gyorsaságának (feldolgozási sebesség) gyengesége
 • a vizuális és auditív rendszerek gyengesége
 • kisagyi eredetű deficitek
 • a munkamemória gyengesége

A kutatási eredmények szerint, a nehézkes értő olvasás gyökere gyakran a hallási feldolgozási képesség problémája. Az olvasási és nyelvtanulási problémák 80 százalékban ennek az egyetlen képességnek a fejletlenségéből adódnak!

A Gibson-teszt egy átfogó, kognitív képesség teszt, amely ezeket a képességeket méri. Alkalmas diszlexia teszt, diszgráfia teszt, diszkalkulia teszt helyett a tanulási zavarok, az olvasási nehézség okának kiderítésére.

Célunk a diszlexia vizsgálattal NEM a diagnózis felállítása, hanem a probléma gyökerének megtalálása és kezelése!

15 perces ingyenes konzultáció

Mik a diszlexia tünetei?

A diszlexia tünetei különbözőek lehetnek egyénenként:

 • Olvasási nehézségek: Nem képesek könnyedén felismerni a betűket és a szavakat, így nehezen tudják azokat összeállítani egy egész mondatba.
 • Lassú olvasás.
 • Hibásan olvassák a szavakat, vagy kihagynak bizonyos betűket, vagy akár szavakat.
 • Gyengék a helyesírásban, mivel nehezebb számukra felismerni az egyes betűket és szavakat.
 • Memóriaproblémák: A diszlexiás embereknek nehézségük lehet a rövidtávú memóriával, ami befolyásolhatja az olvasási és írási képességüket.
 • Nehézség a szóbeli kommunikációban, mivel nehezebb kifejezni magukat és megfelelő szavakat találni.

Tartós eredmények a BrainRx agytréning után:

 • Könnyebben megy a tanulás
 • Hatékonyabb tanulás
 • Kevesebb időbe kerül a házi feladat megoldása
 • Gyorsabb gondolkodás 
 • Jobb teljesítmény
 • Akár 15-20 IQ pont növekedés
 • Olvasási, számolási képesség javulás
 • Jobb figyelem és koncentrációs képesség
 • Nagyobb önbizalom, kezdeményezőkészség
 • Oldódott a szorongás
 • Erősebb kötelességtudat, együttműködés és segítőkészség
 • Memória javulása
 • Összeszedettség javult
 • Nyugodtabb, türelmesebb, nyitottabb hozzáállás új dolgokhoz
 • Javult az önértékelés
 • Hiszti és dührohamok enyhülése
BrainRx vélemények

Egy elsős kislány édesanyjaként végső elkeseredésemben fordultam a pszichológusnőhöz és a BrainRx terápiához. Iskolai kudarcok sorozata árnyékolta be a mindennapjainkat-olvasási, számolási nehézségek, a korosztályától lényegesen lassabb munkatempó, a hallott információ feldolgozásának hiánya, megcsappant önbizalom – hogy csak néhányat említsek a problémáink közül. Mindez már a múlté.

120 BrainRX terápiának, a pszichológusnő szakértelmének, türelmének és empátiájának köszönhetően pár hónap leforgása alatt, gyermekem tanulmányi eredményei szárnyra kaptak. Kitűnő osztályzatok, dicséretek, jelentősen megnövekedett önbizalom jellemzi ezt a tanévet. És még valami, ami nekem édesanyaként mindennél többet jelent: gyermekem bátran és boldogan megy reggelenként iskolába, mert az iskolai munka számára többé már nem megterhelő. Felbecsülhetetlen értéket képvisel a terápia minden elkeseredett szülőnek, diáknak. Őszinte szívvel ajánlom, mert általa könnyebb lesz az élet és valóra válhatnak az álmok!          Vincze Annamária

Az idézet a https://tanulas-fejlesztes.hu/ debreceni BrainRx centrum honlapjáról származik.

BrainRx vélemények

„Kiskorom óta tanulási és koncentrációs zavaraim voltak. Alapvetően a számolás és a matek nagyon nagy nehézséget jelentett. Őszintén szólva, sokszor kívülállónak éreztem magam a nehézségeim miatt. Nagyon fáradt és önbizalom-hiányos voltam a sok kudarc miatt. Tavaly állt elő az apukám a BrainRx ötletével és nekem nagyon megtetszett, ezért bele is vágtam. Tudtam, hogy elég sok fáradtsággal fog járni, de küzdő típusú lány vagyok, aki mindig harcol a céljaiért. Én maximálisan elégedett vagyok az egész programmal, a tréneremet imádtam. Úgy érzem végre megtaláltam a helyem a tanulásban, és végre kevesebb energiát igényel a koncentráció. Ami nagyon jó érzés, hogy a boltban végre merek apróval fizetni, nem félek a számolástól úgy, mint régen. És nem felejtem el a kódokat. Sokkal összeszedettebb és nyugodtabb vagyok. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak! Hiányozni fogtok!”

Az idézet a www.gem.hu budapesti BrainRx centrum honlapjáról származik.

BrainRx vélemények

Nem tudom elégszer elmondani, mennyire örülök a fiam fejlődésének, mióta csatlakozott a programjukhoz! Mindössze néhány hónap alatt jelentősen ügyesebb számos területen, az iskolában és az iskolán kívül is. Sokkal kevesebb időt tölt a tanulással, és nagyon örülök, hogy mind a sportteljesítményében, mind önbizalomban is sokat fejlődött.

Az idézet a https://cok.hu/ veszprémi BrainRx centrum honlapjáról származik.

BrainRx vélemények

„A BrainRx megváltoztatta a lányom életét és így az enyémet is. Egyszerűen imád tanulni, míg korábban minden nap rettegett bemenni. Hálásak leszünk, amíg élünk.

Az idézet a https://geniustudaskozpont.hu/ győri  BrainRx centrum honlapjáról származik.

Hogyan kezeljük a diszlexia tüneteit agytréninggel?

Az agy és idegtudománnyal foglalkozó szakemberek egyöntetűen állítják, hogy az agy képes az egész életünk során fizikailag növekedni és változni. Agyunk alapképességei egész életünk során erősíthetőek! A diszlexia fejlesztése lehetséges!

1. Központunkban a kognitív tréninget megelőzően feltérképezzük a kulcs kognitív képességeket, a Gibson teszt segítségével. A teszt a kognitív képességek széles skáláját méri, és segít beazonosítani azokat a gyengeségeket, melyek a tüneteket okozzák. Nem kizárólag diszlexia tesztet végzünk. A mérést Gibson teszttel végezzük, amely a szokványos diszlexia teszteknél rövidebb idő alatt elvégezhető és komplex képességmérő eljárás.

2. Ezt követően kezdődhet el a diszlexia kezelése. A BrainRX programmal az olvasási és szövegértési problémák fejlesztésén kívül az agy egyéb kognitív képességeinek fejlesztése is történik. Ennek köszönhetően látványosabb, maradandóbb változást érhetünk el. A vizsgálat eredménye alapján nagyon pontos, személyre szabott és célirányos agytréninggel dolgozunk.

A diszlexia és a szövegértési problémák felnőtt korban is megmaradnak. A BrainRx agytréning eredményesen kezeli a diszlexia tüneteit. Az olvasási képességek és szövegértés fejlesztése mellett, az olvasott szöveg megtartása is javul a memória fejlesztésével. Ennek hatására jobb teljesítményt tudnak elérni az iskolában és az életben.  

A BrainRx agytréning:

 • Kutatásokkal és sikeres tapasztalatokkal igazoltan eredményes
 • Egyénre szabott a kognitív képesség teszt eredménye alapján
 • Megerősíti a hallási feldolgozási képességet és az összes kulcs kognitív képességet
 • Növeli az agy teljesítőképességét
 • Megkönnyíti az értő olvasást, a logikus gondolkodást és a tanulást.

Felnőttek és gyermekek, akik olvasási nehézségekkel, szövegértési problémákkal, tanulási nehézségekkel, illetve az olvasottak fejben tartásának problémájával küzdenek, megdöbbentő javulást tapasztalnak! olvasási képességeik átlagosan 2.9 évet növekednek egyetlen 144 órás (kb. 4 hónapig tartó) program alatt. Fiatalok és idősek átlagosan 15-20 IQ ponttal gyarapodnak egy program után!

Ha felmerül Önben gyermeke, vagy saját érintettsége, tegye meg az első lépést: Jelentkezzen Gibson-tesztre!

15 perces ingyenes konzultáció

Kutatási eredmény

 • Az ábrán látható eredmények 2010-2015 közötti BrainRx® ügyfelek IQ változásait mutatja. A tréning előtti, az átlagos IQ szint 97-ről 111-re nőtt a tanulmányban résztvevőknél, a program elvégzését követően. 

 • 17,998 átlagban 12,3 életkorú BrainRx ügyfél vett részt ebben a kutatásbanin. A Gibson kognitív tesztet használták az IQ mérésére, melyet a program személyre szabott kialakításához végeztetnek el. A tesztet az eredmények mérésére másodszor is elvégzik a program befejezésével. A Gibson teszt a The Woodcock-Johnson III – Tests of Cognitive Abilities teszten alapul.

A BrainRx Zalaegerszeg agytréningre érkező tanulási nehézséggel küzdő gyerekek

Hogyan kezdheti el a BrainRx  agytréninget?

Z

A program egy rövid (50 perces), de minden kognitív területet felmérő teszttel (Gibson teszt) kezdődik, hogy pontosan, egyénre szabottan felmérjük a gyengén és jobban teljesítő területeket. A tesztről részletesebben itt tájékozódhat.

Z

Az egyén teljes kognitív képességeire kiterjedő profilt állítunk össze a teszt alapján, amely segít kidolgozni az illető számára leghatékonyabban működő tréning programot. Az eredményeket egy konzultáció keretében beszéljük át az ügyféllel.

Z

Egy saját BrainRx tréner foglalkozik ezek után egyénileg Önnel, vagy családtagjával. A tréning alkalmak személyesen történnek. Betegség, vagy utazás esetén, alkalmanként, online.

Z

A folyamatos, kitartó, intenzív agytréningnek köszönhetően pozitív változást tapasztal, amely javít az életminőségén. Magabiztosabbnak, összeszedettebbnek, hatékonyabbnak érzi magát.

Z

A kognitív tesztelést és a tréninget elvégezheti az Agyturbó Zala tanulási központban, vagy igény esetén, ha több tesztet szeretnének elvégeztetni cégek, intézmények esetén, kollégáink a helyszínre mennek.

Mi az összefüggés a diszlexia és a nyelvtanulási nehézségek között?

A diszlexia és a nyelvtanulás közötti összefüggés nem egyértelmű, mivel a diszlexia elsősorban az olvasási nehézségeket, míg a nyelvtanulás a nyelv megértésének és használatának képességét jelenti. Összességében viszont mindkettő azonos kognitív folyamatokat igényel, és azokat, akiknek diszlexiájuk van, nehézségekkel járhat a nyelvtanulás.

Mind a diszlexia, mind a nyelvtanulás esetében a nehézségeket a nyelvi feldolgozás kihívásai jelenthetik az érintettek számára. A diszlexiásoknak nehézséget okozhat az olvasás, az írás és az ábécé betűinek megkülönböztetése. A nyelvtanulás során szintén meg kell érteni és felismerni a nyelvi struktúrákat, mint például a nyelvtani szabályokat és a szórendet.

A diszlexia és a nyelvtanulás egyaránt összefüggésbe hozható a vizuális és verbális emlékezettel, valamint a figyelem- és koncentrációképességgel. A diszlexiásoknak gyakran problémáik vannak a vizuális emlékezettel, míg a nyelvtanulóknak a verbális emlékezetükön és a figyelmükön kell dolgozniuk a nyelvtani struktúrák megértése és alkalmazása során.

Kezdje el nálunk, Zalaegerszegen a BrainRx agytréninget !

4 egyszerű lépés

Kezdje el személyre szabott BrainRx programját nálunk.

Örüljünk együtt gyors, hosszan tartó eredményeinek.

Felmérjük a tanulási zavarok valódi okát és személyre szabott BrainRx programot alakítunk ki problémájára

Ingyenes konzultáció

Email

info@agyturbo.hu

Helyszín

8900, Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 12.

Hétfő - Péntek

09.00 - 19.00

Szombat

09.00 - 15.00