Képesség felmérés Gibson teszttel

Teljes körű kognitív képességfelmérést végzünk, hogy feltérképezzük mi áll a tanulási nehézségek, figyelemzavar, vagy memóriaproblémák hátterében.

A felmérést követően személyes konzultációt beszélünk meg. A konzultáción kielemezzük az eredményeket és javaslatot teszünk a fejlesztési területekre

A diagnózist a Gibson teszt alapján állapítjuk meg, amely a kognitív képességekről megbízhatóan, tűpontosan kimutatva, átfogóan nyújt információt.

IQ teszt gyerekeknek és felnőtteknek, amely felső korhatár nélkül elvégezhető!

kognitív képesség teszt Gibson teszt

Kognitív képességek teszt

Mi a Gibson teszt?

A kognitív képességek olyan mentális funkciók, mint

  • a memória,
  • az értelem,
  • a figyelem,
  • a kritikus gondolkodás,
  • a képesség a tanulásra,
  • a problémamegoldásra és a döntéshozatalra.

Ezek mind fontos részei a mindennapi életünknek. Nélkülük nehezen boldogulunk a tanulásban, munkában, emberi kapcsolatainkban.

 

A Gibson teszt egy kognitív képességeket mérő teszt

A teszt segítségével pontosan felmérjük az egyéni kognitív képességeket, amivel a tanulási nehézségek, gyenge memória, figyelemzavar, kommunikációs vagy más problémák valódi okát fedjük fel. A tanulási nehézségek 80%-át valamely kognitív képesség gyengesége okozza.
A Gibson teszt tűpontosan kimutatja, hogy mely területeken van elmaradás, és mely területek erősek. Ezek alapján célzottan és eredményesen fejleszthetőek a gyengébb területek a BrainRx program által.
A teszt egyben egy kiválóan működő IQ teszt is, mely gyermekeknél, felnőtteknél egyaránt elvégezhető.

A Gibson-teszt előnyei 

R

A mérési idő 50 perc, amit 15 perc ráhangolódással kezdünk. Nem fárasztó, több órás folyamat, mint a hagyományos teszteléseknél.

R

A Gibson teszt nem részeredményeket ad, hanem az összes kulcs kognitív képességegységet méri, amelyek a hatékony gondolkodásért és tanulásért felelősek.

R

A diagnosztika pontos a magas validitás és reliabilitás miatt — “félremérés” elképzelhetetlen.

R

Megoldás-központú szakvéleménnyel várjuk Önöket a tesztelést követő héten, egy másfél órás konzultációra. A szakvélemény elemzése, értelmezése a szülővel közösen történik.

R

Kiváló ár-érték arány. A teszt ára 60.000 Ft plusz Áfa, míg a legtöbb magán-diagnosztika ára ma meghaladja a 100.000 Ft-ot is.

R

Megoldás és terápia központú. Nem pusztán diagnózist közöl. A diagnózis felállítását követően személyre szabott terápiát, fejlesztést javaslunk.

R

A Gibson teszt képes az intellektus, azaz az IQ mérésére is.

Miben segít a Gibson teszt?

Milyen változást hozhat a kognitív képességek tesztelése?

Mi az a kognitív képességek teszt?

A kognitív teszt egy olyan teszt, amely a kognitív képességek (gondolkodási képességek) értékelését célozza, beleértve a memóriát, a figyelmet, a logikai gondolkodást, a problémamegoldást, a számolást és a szóbeli kommunikációt. A kognitív tesztek az egészséges emberek kognitív képességeinek értékelése mellett, az agyi rendellenességek vagy betegségek jelenlétének felismerésére is alkalmasak.

Sok család és egyén felismerést tapasztalnak, amikor szembesülnek a teszt eredményeivel. „Aha! Most már világos!” Ez az az érzés, amikor összekötik, hogy a mindennapi küzdelmeikért egy gyenge kognitív képesség a felelős. Megvan az ok, amit nem is sejtettek.

Mi az értelme egy kognitív teszt elvégzésének?

Az, hogy azonosítsuk a gyenge képességeket. Az azonosításuk után ezek a gyenge képességek megerősíthetőek agytréning segítségével. Mint ahogyan az izomzat is fejleszthető. Az alulteljesítő kognitív képességek megerősítésével a frusztrációt okozó problémáink gyökerét célozzuk meg, amelyek a tanulási nehézségekért, figyelemzavarért, gyenge memóriáért, nehézkes kommunikációért és a magunkból kihozható maximális teljesítmény hiányáért felelősek. A gyenge képességek azonosítása révén: 

  • Családok és szakemberek olyan válaszokat kapnak, amire alapozva számukra is érthető információn alapuló döntést hozhatnak, hogy hogyan lépjenek tovább egy gyerek, vagy felnőtt kezelésénél.

  • Időt és pénzt takarítanak meg a továbbiakban, mivel nem olyasmire költik ami nem a probléma okát célozza meg, hanem a tüneteket próbálja enyhíteni. 

Miben segít a Gibson teszt?

A teszt kiértékelését követően pontos képet kapunk róla, hogy a tanulási zavarok és más mentális képességekkel kapcsolatos problémáink mögött mi áll. Legtöbb esetben az ok, hogy bizonyos kognitív képességek alulteljesítenek. A gyenge területek agytréninggel kiválóan és eredményesen megerősíthetők. A Brain Rx tréning által sok esetben a probléma fő oka megszüntethető, vagy enyhíthető.

kognitív képességeink

A Gibson tanulási modell

A teszt a Gibson Tanulási Modellre épül, melynek alapját a Cattell-Horn-Carrol (CHC) intelligenciaelmélet adja. A CHC elmélet a gondolkodást a kognitív képességek összetett folyamataként írja le, beleértve olyan készségeket, mint a logikai gondolkodás, a vizuális és auditív feldolgozás, a hosszú és rövidtávú memória valamint a feldolgozási sebesség.

A gondolkodás a kognitív képességek összetett folyamata
Gibson teszt kulcs a tanulási problémák okához

kutatás és tapasztalat

A Gibson teszt története

A kognitív tesztet eredetileg Dr. Ken Gibson gyermekszemész dolgozta ki 1999-ben. Dr. Gibson kisfiúként csak nagyon gyengén tudott olvasni, ez a nehézség végigkísérte egész gyermekkorát. Abban az időben nem sokat tudtak a tanulási vagy olvasási zavarokról, úgyhogy problémájával teljesen egyedül maradt. Felnőttként eltökélte, hogy megtalálja a megoldást, amellyel másoknak is segíthet.

A Gibson-teszt azóta számos frissítésen ment keresztül a Gibson Research Institute-ban. Gibson úr egész életét annak szentelte, hogy segítsen a gyermekeknek és felnőtteknek, hogy könnyebben tanuljanak, gyorsabban gondolkodjanak és jobban teljesíthessenek.

A Gibson-teszt megfelel a legmagasabb tudományos normáknak. 1999 óta több mint 10.000 alkalommal alkalmazták szakemberek, köztük pszichológusok, oktatók, neurológusok, audiológusok, logopédusok valamint agytréning-specialisták. A tanulás és kogníció területén kétszer hitelesítették, és megállapították, hogy erős pszichometriai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek, sőt meghaladják a sztenderd oktatási tesztek követelményeit.

A világ legnívósabb online kognitív tesztjei közül a Gibson-teszt az egyetlen, amely az auditív feldolgozást (az anyanyelv vagy idegen nyelvek elsajátításának képességét, az olvasás és írás előfeltételét) és a természetes idősödés során előforduló auditív percepciós veszteségeket is méri. A Gibson-teszt az egyetlen kognitív teszt, amely hét kulcsképességet is mér, és ez a legnagyobb normatív csoporttal rendelkező online teszt (3 000 fő), amely gyermekeket is tartalmaz.

 

A Gibson-teszt világszerte több mint 20 nyelven elérhető. Többek között angol, spanyol, portugál, magyar, lenygel, litván, arab, hindi, kantoni, indonéz, mandarin, maláj, vietnami, török és filippínó nyelven.

 

A Gibson teszt története a GEM Tanulási Központ cikke. Forrás: https://gem.hu/gibson-teszt/

Felmérjük a tanulási zavarok valódi okát és személyre szabott BrainRx programot alakítunk ki problémájára

Ingyenes konzultáció

Email

info@agyturbo.hu

Helyszín

8900, Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 12.

Hétfő - Péntek

09.00 - 19.00

Szombat

09.00 - 15.00