Küldetésünk

Az Agyturbó Zala küldetése, hogy reményt adjon azoknak az embereknek, akik nem élvezhetik az élet teljességét, mert nem tudják hogyan használhatják ki agyuk szuper képességeit. Az agykutatás legutóbbi eredményei az agyi plaszticitást és az agytréning hatékonyságát tényként veszi alapul. Szemben a korábbi elképzelésekkel az agy nem egy állandósult, az idő előrehaladtával formálhatatlan szervünk, hanem életünk végéig fejleszhető.

Ez ad reményt és kézzel fogható tapasztalatot azoknak, akik tanulási nehézségekkel vagy olyan problémákkal küzdenek, amik valószínűleg az agy tréningezése révén leküzdhetők. Az agy ugyanolyan módon karban tartható és fejleszthető, mint az izmaink. Megfelelő intenzitással, kitartó munkával, a megfelelő kognitív képességet célzó gyakorlatokkal erősíthető.

A BrainRx programot találtuk jelen pillanatban a leghatékonyabban működő agytréningnek, arra hogy segítsünk tanulási zavarokkal küzdő, memóriaproblémás, figyelemzavaros embereken, vagy segítsünk olyanoknak, akiknek nagyobb teljesítményt kell nyújtaniuk a mindennapokban.

FAQ
Nagy Kata Agyturbó Zala BrainRx Zalaegerszeg

Rólunk

A zalaegerszegi BrainRx története

Nagy Kata vagyok. Három gyerek anyukája. A BrainRx agytréning olyan reményt jelent számunkra, amelyet azok az emberek keresnek akiknek a szeretteiknél az agy teljesítményét érintő probléma fordul elő. Három gyerekünkből a legkisebb halmozott tanulási nehézségekkel küzd. Jelenleg a zalaegerszegi fejlesztő iskolába jár, ahol megkapja mindazt a szakmai hátteret és szerető támogatást, amire máshol nem volna lehetőség a városban. Ezért nagyon hálásak vagyunk. Mindamellett szülőkként, soha nem fogadjuk el azt a tényt, hogy az állapota nem javítható. Mi is szeretnénk ha boldog felnőtté válna, aki ugyanolyan teljes életet élhet mint aki szerencsésebb adottságokkal született. Mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen. Rengeteg fejlesztő programra, terápiára, különórára jártunk. Biztosan mindnek volt értelme. Nem tudom hol lenne ha ezeket nem csináljuk végig vele.  

Egy könyvben olvastam egy kanadai módszerről, ami az agy intenzív, rendszeres, célzott tréningezésével maradandó, életeket megváltoztató eredményeket hoz. Új idegpályák épülnek ki az agy egy adott területén, aminek a hatására más agyi területek is bevonódnak és jobban teljesítenek, mintegy transzfer hatásként. Számtalan, őszinte, elégedett referenciát olvastunk és hallgattunk meg. Egy gond volt csak, hogy a program számunkra elérhetetlen volt. Kanadába kellett volna költözzünk évekre, biztosítva ott ötünknek a megélhetést és a kislányunknak 2-3 évig az éves 30000 dolláros díjat. Ennek ellenére nem tettünk le róla, hogy idővel az élet ha úgy hozza, meglépjük ezt. De az idő halad és a gyerekeink felnőnek. Mind a három. A kicsi is, akinek kevesebb esélye lesz az életben.

2022 decemberében találtam rá az amerikai BrainRx programra, a budapesti GEM tanulási központ honlapján, ami nekem, laikus, de elszánt szülőnek nagyon hasonlított módszereiben a kanadaihoz. A BrainRx agytréning kutatásokkal és 35 éves tapasztalati eredményekkel bizonyította sikerességét. Felhívtam szülőket, akiknek a gyereke elvégezte a programot, beszéltem a vidéki központok vezetőivel, hogy szülőként érdemes e nekivágnunk. Kíváncsi voltam valódi emberek, valódi véleményére. A beszélgetések meggyőztek róla, hogy érdemes. Így történt, hogy érintett szülőkként férjemmel, Zalaegerszegen elindítottuk a BrainRx programot. Reményt adva ezzel saját magunknak és másoknak, akik tudják mit jelent a mindennapok aggodalma és a jövőtől való félelem azért akit a legjobban szeretünk.

Mikor javasolt a BrainRx agytréning?

A BrainRx-program révén javíthatunk az életminőségen és a tanulási teljesítményen. Mindenki számára alkalmazható, aki javítani szeretné az agy teljesítőképességét akár ha komolyabb tanulási nehézséggel, akár memóriaproblémával, figyelemzavarral küzd, akár csak szeretne fókuszáltabb, hatékonyabb lenni, vagy könnyebben tanulni. Milyen esetekben javasolt?

  • Olvasási problémával és diszlexiával küzdőknek
  • Tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak
  • Figyelemproblémák és ADHD esetén
  • Magasan funkcionáló autizmus esetén
  • Traumás agysérülésből való felépülés során
  • Egyetemista hallgatóknak
  • Azoknak, akik versenyelőnyt akarnak szerezni
  • Dolgozó felnőtteknek
  • Időseknek

„A tanulási nehézségek 80 százalékát valamely kognitív képesség gyengesége okozza.”

Dr. Ken Gibson

Gyorsabb, könnyebb tanulás mindenkinek.

Legtöbben magától értetődőnek tekintjük azokat a fantasztikus folyamatokat, amelyeket az agyunk végez. Minden kis információt, minden kérdést és minden egyes ingert villámgyorsan feldolgozunk, és így tudunk tanulni, válaszolni, döntést hozni, vagy csak egyszerűen élvezni a pillanatot. Az agytréning mindezeket a folyamatokat még gyorsabbá és könnyebbé teszi. A tanulási nehézségekkel küzdő diákokat ezek az automatikus folyamatok hagyják cserben. Egy új információ gördülékeny megértése – amelynek természetesnek kellene lennie – nehézzé és kínossá válik. A tanulás, aminek könnyűnek kellene lennie, frusztráló erőfeszítést jelent. Az olvasás, amelynek zökkenőmentesen kellene mennie, lassú és gyötrő próbatétel. Az agytréning mindezen képes változtatni!

A BrainRx-agytréning minden korosztályhoz tartozó diáknak segít, hogy gyorsabban és könnyebben tudjon tanulni. Közvetlenül a tanulási nehézségek okára koncentrálva – amelyek mögött a gyenge kognitív képességek húzódnak meg – segít a diákoknak megbirkózni a tanulási problémák élethosszig tartó tüneteivel. Azonban az agytréning értéke nem áll meg a nehézségekkel küzdő diákoknál! Idősebb felnőtteknek segít, hogy az öregedés agyra gyakorolt hatását fékezzék. Képessé teszi az egyetemistákat és a munkavállalókat, hogy kiemelkedjenek az iskolában és a munkahelyükön úgy, ahogy az agytréning előtt lehetetlen volt.

Az agytréning segíthet Önnek vagy gyermekének, hogy gyorsabban és könnyebben tanuljon, olvasson és gondolkodjon!” 

Forrás: https://gem.hu/mission/

a csapat

Trénereink

Kámán Kinga BrainRx tréner

Kámán Kinga

Gyógypedagógus | BrainRx tréner

A zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola és Szakiskolában foglalkozom tanulásban akadályozott gyerekekkel. 

Pers Edina BrainRx tréner

Balogh Petra

gyógypedagus, logopédus | brainrx tréner

 

Nagy Kata Agyturbó Zala BrainRx tréner

Nagy Kata

Agyturbó Zala | brainrx tréner

Három gyönyörű gyerek édesanyja vagyok. Tanulásban akadályozott kislányom motivál, hogy neki és másoknak segítsünk.

Felmérjük a tanulási zavarok valódi okát és személyre szabott BrainRx programot alakítunk ki problémájára

Ingyenes konzultáció

Email

info@agyturbo.hu

Helyszín

8900, Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 12.

Hétfő - Péntek

09.00 - 19.00

Szombat

09.00 - 15.00