Tanulási nehézségek, tanulási zavarok

Jelentkezzen 15 perces ingyenes konzultációra

Korrepetálás vagy, agytréning quiz?

Ha gyermekének nehézségei vannak az iskolában korrepetálásra vagy agytréningre van szüksége? Olvassa végig mindkét oszlopot és pipálja ki ami Önökre vonatkozik.

A

Gyermekének:

Új iskola

Nem jól adták le a tananyagot

Emelt szinten tanulna

Más fajta tanulásra van szüksége

B

Gyermeke:

több mint egy tantárgyból rosszul teljesít.

Nem megy az olvasás

Lassú

Rossz jegyek

Extra idő és munka

Többet szeretne kihozni magából

Önbizalomhiány,sikertelenség érzés

KORREPETÁLÁS: ha egy, vagy több mint egy dolgot pipált ki az A oszlopból (és egyet sem a B-ből).
AGYTRÉNING: ha egy vagy több mint egy dolgot pipált ki a B oszlopból.

tanulási nehézségek, tanulási zavarok Agyturbó Zalaegerszeg

Mik a tanulási és olvasási nehézségek jelei?

Néhány gyakori jel, amely utalhat tanulási és olvasási nehézségekre:

 • Nehézség a betűk és szavak felismerésében: Az olvasási nehézségek egyik jele lehet, hogy valaki nehezen ismeri fel a betűket és a szavakat, és lassabban olvas.
 • Nehézség a helyes kiejtésben: Azok, akiknek olvasási nehézségeik vannak, gyakran kiejtik a szavakat helytelenül, vagy felcserélik őket más szavakkal.
 • Nehézség a szöveg megértésében: Az olvasási nehézségekkel küzdő emberek gyakran nehezen értik meg a szövegeket, és gyakran újra kell olvasniuk azokat. Állandó bajlódás a házi feladattal.
 • Nehézség a matematikai műveletek végzésében: A tanulási nehézségek egyik jele lehet az is, hogy valaki nehezen érti meg a matematikai fogalmakat, és nehezen tud műveleteket végezni.
 • Nehézség a figyelem koncentrálásában: Azok, akiknek tanulási nehézségeik vannak, gyakran nehezen tudnak koncentrálni az órán vagy a tanulás közben. Ugyanazokat a hibákat ismétlik a figyelmetlenség miatt.
 • Nehézség a memóriában: Azok, akiknek tanulási nehézségeik vannak, gyakran nehezen tudnak információkat megjegyezni, és gyakran elfelejtik a tanult anyagot. Ennek következtében nem tudják követni az utasításokat.
 • Nehézség a szervezésben és a tervezésben: Azok, akiknek tanulási nehézségeik vannak, gyakran nehezen tudják szervezni az időt és a feladatokat, és nehezen tervezik meg a teendőket.

Mit érezhetnek, akiknek tanulási nehézségeik vannak?

 

Azok, akiknek tanulási nehézségeik vannak, gyakran nehéz időszakon mennek keresztül. A tanulási nehézségek jelentős stresszt és frusztrációt okozhatnak, és az érintettek gyakran úgy érzik, hogy másokhoz képest „hátrányban” vannak. 

 • Feszültség és stressz: A tanulási nehézségek miatt sok ember feszült és stresszes lesz, különösen akkor, ha nehézségekbe ütközik az iskolában vagy a munkahelyen.
 • Frusztráció és düh: Gyakran frusztráltak és dühösek lehetnek, mert úgy érzik, hogy képtelenek lépést tartani az iskolai vagy munkahelyi követelményekkel.
 • Alacsony önbizalom és önbecsülés: Jellemző, hogy alacsony önbizalommal és önbecsüléssel küzdenek, mert úgy érzik, hogy nem tudják megfelelően elvégezni a feladatokat.
 • Szégyenérzet: Érezhetnek szégyenérzetet a nehézségeik miatt, különösen akkor, ha másokkal összehasonlítják magukat.
 • Társas kirekesztettség: Nehéznek találják a kapcsolatteremtést és a barátkozást, mivel úgy érzik, hogy nem értik meg a többi ember szavaikat vagy gondolataikat.
 • Kimerültség és állandó fáradtság: Sokszor több időre van szükségük az iskolai vagy munkahelyi feladatok elvégzéséhez, ami kimerültséghez és kimerültséghez vezethet.

 

A program segíthet:

 • Tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak
 • Olvasási nehézségek és diszlexia fejlesztésében
 • Figyelemzavar kezelésében és ADHD esetén
 • Magasan funkcionáló autistáknak
 • Iskola-előkészítősöknek és első osztályosoknak
 • Egyetemista hallgatóknak gyors és hatékony tanulásban
 • Azoknak, akik versenyelőnyt akarnak szerezni
 • Dolgozó felnőtteknek mentális egészségük megőrzésében
 • Mentális hanyatlást megelőzni
 • Traumás agysérülésből való felépülés során
 • IQ növelésében
 • Koncentráció és memória fejlesztésben
 • Magabiztosság növelésében
 • Szorongás feloldásában ha az ok a kognitív képességek gyengeségből adódik

Milyen kognitív képességeket fejlesztünk:

N

Feldolgozási sebesség

N

Munka memória

N

Hosszú távú memória

N

Auditív feldolgozás

N

Vizuális feldolgozás

N

Logika és érvelés

A BrainRx Zalaegerszeg agytréningre érkező tanulási nehézséggel küzdő gyerekek

Az agytréning a probléma gyökerét szünteti meg

A BrainRx agytréning a probléma gyökerét szünteti meg. A tréning megerősíti a képességeket és felszámolja a gyengeségeket. Könnyebben megy a tanulás, élvezetesebb az olvasás. “A BrainRx módszerrel átlagosan fele annyi idő alatt kétszer olyan eredményt tudunk elérni a ma elérhető korrepetálási és olvasási programokhoz képest! A jobb jegyek, a szárnyaló önbecsülés és a megnőtt önbizalom csak néhány példa arra, amit a diákok és szüleik megtapasztalhatnak. A BrainRx agytréning már megannyi esetben bizonyított. Az eredményeket garantáljuk! Egy 144 órás program akár 15-20 IQ pontot vagy 3,6 mentális életévet tud javítani a kiinduló helyzethez képest!” 

Forrás: https://gem.hu/brainrx/

Kutatási eredmény

 • Az ábrán látható eredmények 2010-2015 közötti BrainRx® ügyfelek IQ változásait mutatja. A tréning előtti, az átlagos IQ szint 97-ről 111-re nőtt a tanulmányban résztvevőknél, a program elvégzését követően. 

 • 17,998 átlagban 12,3 életkorú BrainRx ügyfél vett részt ebben a kutatásbanin. A Gibson kognitív tesztet használták az IQ mérésére, melyet a program személyre szabott kialakításához végeztetnek el. A tesztet az eredmények mérésére másodszor is elvégzik a program befejezésével. A Gibson teszt a The Woodcock-Johnson III – Tests of Cognitive Abilities teszten alapul.

A BrainRx Zalaegerszeg agytréningre érkező tanulási nehézséggel küzdő gyerekek

Hogyan kezdheti el a BrainRx  agytréninget?

Z

A program egy rövid (50 perces), de minden kognitív területet felmérő teszttel (Gibson teszt) kezdődik, hogy pontosan, egyénre szabottan felmérjük a gyengén és jobban teljesítő területeket. A tesztről részletesebben itt tájékozódhat.

Z

Az egyén teljes kognitív képességeire kiterjedő profilt állítunk össze a teszt alapján, amely segít kidolgozni az illető számára leghatékonyabban működő tréning programot. Az eredményeket egy konzultáció keretében beszéljük át az ügyféllel.

Z

Egy saját BrainRx tréner foglalkozik ezek után egyénileg Önnel, vagy családtagjával. A tréning alkalmak személyesen történnek. Betegség, vagy utazás esetén, alkalmanként, online.

Z

A folyamatos, kitartó, intenzív agytréningnek köszönhetően pozitív változást tapasztal, amely javít az életminőségén. Magabiztosabbnak, összeszedettebbnek, hatékonyabbnak érzi magát.

Z

A kognitív tesztelést és a tréninget elvégezheti az Agyturbó Zala tanulási központban, vagy igény esetén, ha több tesztet szeretnének elvégeztetni cégek, intézmények esetén, kollégáink a helyszínre mennek.

Az agy újrahuzalozása a BrainRx programmal Zalaegerszegen

Egyéni tréningjeink tudományos háttere

Az emberi agy az információt neuronok, vagy idegsejtek révén dolgozza fel. Életünk során az idegsejtek közötti kapcsolatok folyamatosan megerősödnek, új kapcsolatok jönnek létre, vagy elvesznek, ahogy új információval találkozunk és új dolgokat sajátítunk el. Röviden erről szól az agy rugalmassága, vagy másképpen agyi plaszticitás. 

Az agy azon csodálatos képessége miatt, hogy az idegsejtek rugalmasan tudnak alkalmazkodni, a kognitív képességeink, amelyekről azt gondoltuk eddig, hogy berögződöttek (nincs nyelvérzékem, sosem ment a matek, nem tudok több dologra figyelni egyszerre, stb.) és megváltoztathatatlan gyengeségek, megerősíthetőek. Ezek a gyenge képességeink fejleszthetőek ha az agyunknak kihívást jelentő, folyamatos feladatokat adunk. Amikor az agyat ilyen módon, célzottan terheljük új idegsejt kapcsolatok jönnek létre. Ettől magabiztosabbnak érezzük magunkat olyan helyzetekben is, amiket korábban nem tudtunk megoldani gyenge kognitív képességeink miatt.   

Mivel agyunkra nem csak a gondolataink, memóriánk működése van hatással, hanem érzelmeink és testünk minden egyes részének a müködtetése is, agytréning programunk mentális egészségünk megőrzésében is segít. Programjaink minden korosztálynak javasoltak, hogy megőrizzék és fejlesszék agyuk egészségét és aktivitását, ami alapja egy gyorsabb, okosabb, frissebb és hatékonyabb gondolkodásnak. 

Kezdje el nálunk, Zalaegerszegen a BrainRx agytréninget !

4 egyszerű lépés

Kezdje el személyre szabott BrainRx programját nálunk.

Örüljünk együtt gyors, hosszan tartó eredményeinek.

Felmérjük a tanulási zavarok valódi okát és személyre szabott BrainRx programot alakítunk ki problémájára

Ingyenes konzultáció

Email

info@agyturbo.hu

Helyszín

8900, Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 12.

Hétfő - Péntek

09.00 - 19.00

Szombat

09.00 - 15.00